Gre za storitev upravljanja, ki v imenu lastnika upravlja sezonske najeme, vključno s storitvami vodenja rezervacij, čiščenja, prijave in odjave gostov, komunikacije z gosti itd.

Čeprav govorimo o storitvah upravljanja Airbnb, bi se lahko enako pogovarjali tudi o storitvah kratkoročnega bivanja, upravljanju počitniških najemov, storitvah upravljanja nepremičnin, upravljanja aprtmajev, itd., saj dejansko gostje večinoma ne opravijo rezervacije le preko Airbnb, temveč tudi na številnih platformah, ki so se pojavile v zadnjih nekaj letih.

Trženjsko odločitev, da se takšne agencije kot je UNO oglašujejo za “storitev upravljanja Airbnb”, so sprejele same svetovne agencije za upravljanje že v preteklosti, da bi podprle uspeh Airbnb. To je zato, ker je platforma najbolj odmevna v širši javnosti. Veliko takšnih agencij najdemo v Veliko Britaniji.

Preden se je širša javnost resnično zavedala ponudbe storitev upravljanja, so številni lastniki vse upravljali sami ali pa so (bolj ali manj uspešno) izpopolnili lastno upravljanje svojega premoženja s pomočjo čistilke, sosedov ali celo prijateljev. Tudi danes večina sobodajalcev v Sloveniji to počne sama, medtem ko je v svetu takšna storitev postala že stalna praksa. Prav zato v Sloveniji še vedno ne moremo govoriti o profesionalnem oddajanju nepremičnin v turistične namene ampak v večini primerov to predstavlja nekakšen dodaten zaslužek.

Zakaj naj se odločim za takšno storitev?


Naše potencialne stranke nas običajno kontaktirajo, ker želijo oddati svojo nepremičnino in za to preprosto nimajo časa ter v naši storitvi vidijo investicijsko donosen posel, ne da bi jim bilo treba v to vložiti njihov čas in trud.

Komunikacija z gosti, čiščenje, vodenje rezervacij, sprejem in odjava gostov, itd., je zagotovo bolj zamudno, če se nekdo ne ukvarja izključno s tem. Dodana vrednost naše storitve je ta, da organiziramo celoten postopek upravljanja najema.

Drugi vidik našega dela, je ustvarjanje vrednosti najema. Pri UNO management vedno iščemo, kako lahko našim strankam omogočimo višjo ceno in jim ponudimo boljše storitve, namesto da se preprosto osredotočimo na to, kako bomo upravljali logistiko v zvezi s počitniškimi najemninami. Seveda je ključni element našega dela logistika, vendar se pri tem ne smemo ustaviti! Gre tudi za ustvarjanje dodane vrednosti.

Npr; Profesionalne fotografije? Poveča vašo vidnost do dvakrat. Dinamične cene prilagojene sezonskemu povpraševanju? 20 do 40% povečanje zahtev za rezervacijo. Oglaševanje na platformah Airbnb, Booking.com, HomeAway? 30 do 80% povečanje zahtev za rezervacijo.

Bistveni del naše naloge je, da mora biti maksimiranje dohodka od najemnin za naše stranke s pomočjo strokovnega znanja ali tehničnih veščin, ki jih sami ne morejo uresničiti, da bi dosegli pogostejša oddajanja po višjih cenah.

This post is also available in: Angleščina

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.